Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження до бюджету від великого бізнесу

, опубліковано 22 квітня 2013 о 10:12

Одним з основних джерел формування дохідної частини бюджету держави є податкові надходження. Від роботи податкової служби прямо залежать повнота й своєчасність наповнюваності бюджету. Значна частина надходжень у Донецькій області припадає на великий бізнес, який обслуговується в СДПІ по роботі з великими платниками податків у м.Донецьку ДПС. Саме від цієї категорії платників за три місяці поточного року зібрано до бюджетів всіх рівнів 2,7 млрд.грн., у тому числі до державного бюджету 2,4 млрд.грн. Основним бюджетоутворюючим податком є податок на прибуток, який становить 53 відсотків від загальної суми платежів. Наповнюваність зведеного бюджету збільшилася на 40 млн.грн., у тому числі держбюджету на 18 млн.грн.

У місцевий бюджет міста Донецька надійшло 283 млн.грн., що на 22 млн.грн. більше аналогічного періоду минулого року. Як і раніше найбільшим платежем у дохідній частині є податок з доходів фізичних осіб, який збільшився в порівнянні з 2012 роком на 19 млн.грн. і склав 221 млн.грн.

Позитивна тенденція нарощування надходжень до бюджетів всіх рівнів відбувається не за рахунок тиску на бізнес, а завдяки добровільній сплаті платежів платниками податків.