Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Ціннопаперовий» особливий податок: декларуємо та сплачуємо вже за 1 квартал 2013 року

, опубліковано 07 травня 2013 о 10:18

З 01.01.2013 набрали чинності зміни, внесені Законом України від 06.12.2012 №5519-VI до Податкового кодексу України. Зокрема, введено особливий податок на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами.

Міндоходів України розроблено проект наказу «Про затвердження Декларації з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами». Цим же проектом наказу затверджено Порядок її заповнення.

Рекомендуємо до затвердження відповідного наказу використовувати запропоновану форму декларації для її подання до органів державної податкової служби за своїм місцезнаходженням.

Положеннями пункту 219.4 статті 219 Кодексу України встановлено, що базовим податковим періодом для складання та подання звітності з цього податку є календарний квартал. Тобто, платникам особливого податку на операції з відчуження цінних паперів необхідно подати декларацію не пізніше 13 травня 2013 року.

Звертаємо увагу, що розроблену і нову редакцію додатка ЦП до податкових декларацій з податку на прибуток підприємства (банку, страховика).