Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дружківські податківці провели «Круглий стіл» з платниками податків

, опубліковано 14 лютого 2024 о 14:28

Нещодавно фахівцями Дружківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області, було проведено засідання «круглого столу» на тему «Декларування доходів у 2024 році», в якому прийняла участь начальник Дружківської ДПІ Світлана Григор’єва.

Світлана Григор’єва повідомила, що з 01.01.2024 року введена в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), затверджена наказом Міністерства фінансів від 28.08.2023 р. №467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Під час засідання «круглого столу» було розглянуто наступні питання: доходи, при отриманні яких декларація подається обов’язково, терміни декларування та сплати ПДФО і військового збору, оновлена форму декларації, штрафи за неподання податкової декларації та сплати/недоплати податку.

Звернула увагу, що оновлена форма декларації складається із головної форми і дев'яти додатків: Ф1, Ф2, Ф3, Ф4, ЄСВ 1, ЄСВ 2, ЄСВ 3 МПЗ, КІК. Підприємцю на загальній системі необхідно подати додатки Ф2 і ЄСВ 1, і відповідно, заповнити головну частину декларації. А власниками, орендарям, користувачам, на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільгоспугідь, які здійснюють виробництво власної сільгосппродукції, а також голови сімейних фермерських господарств, потрібно подати ще додаток МПЗ. Розрахунок загального МПЗ здійснюється відповідно до п. 177.14 ПКУ та статті 381 розділу I ПКУ.

 

Наприкінці «круглого столу» присутні отримали відповіді на питання, а також друковану продукцію.