Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контроль за дотриманням максимальних роздрібних цін на Донеччині

, опубліковано 14 лютого 2024 о 14:27

Головне управління ДПС у Донецькій області продовжує заходи щодо контролю за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері обігу підакцизних товарів, зокрема, продажу тютюнових виробів.

Так, в ході проведення перевірочних заходів за останній тиждень у Краматорському районі Донецької області встановлено три випадки не  дотриманням суб’єктами господарювання максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлені виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів (Закон України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР (із змінами та доповненнями)) на загальну суму 30 тис. гривень.

Також були встановлені порушення вимог Закону України від 06.07.1995р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»  (із змінами та доповненнями), а саме:

  • проведення розрахункової операції через реєстратор розрахункових операцій без використання режиму попереднього програмування найменування підакцизних товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, цін товару та обліку їх кількості, на суму – 15,3 тис. грн.;
  • реалізація та зберігання акцизних товарів, які не обліковані у встановленому порядку, а саме – у місці продажу знаходились тютюнові вироби без документів, які підтверджують походження товару на суму 24,1 тис. грн.

Загальна сума застосованих штрафних санкцій за недотримання суб’єктами господарювання вимог діючого податкового законодавства та іншого законодавства складає 86,3 тис. гривень.

У зв’язку з цим, податкова Донеччини акцентує увагу на дотриманні суб’єктами господарювання вимог діючого податкового законодавства.