Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації законодавства про порядок зміни сплати податків

, опубліковано 02 червня 2020 о 11:15

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що Верховною Радою прийнято Закон України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві». Закон передбачає низку змін, спрямованих на вдосконалення та спрощення системи адміністрування податків та розширення можливостей онлайнсервісів для платників.

Зокрема, законом внесено зміни до ст. 57 Податкового кодексу України.

Відтепер, якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Крім того, у разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 робочих днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу, (до внесення змін були календарні дні).