Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 480 мільйонів гривень екологічного податку надійшло на захист довкілля Донеччини

, опубліковано 02 червня 2020 о 11:16

Донеччина є одним з найпотужніших індустріальних регіонів України. Але індустріальний розвиток Донецької області має не тільки позитивні сторони. На території області розташована значна кількість великих підприємств гірничовидобувної, металургійної, хімічної, машинобудівної та агропромислової галузей. Майже вся територія Донецької області залучена до господарського обороту, що призводить до значного навантаження на природні ресурси та до серйозних екологічних проблем. Тому контроль за справлянням екологічного податку, як одного з фінансових компенсаторів шкоди, що завдається природі, є і залишатиметься одним з актуальних завдань органів податкової служби області.

За період січень – травень 2020 року від підприємств Донеччини надійшло майже 484 млн грн екологічного податку. Відповідно до розподілу коштів від сплати податку місцеві бюджети області отримали на відновлення довкілля 299 млн грн,  державний бюджет – 184,7 млн гривень.

Середньомісячний показник надходжень екологічного податку за п’ять місяців поточного року по Донецькій області склав майже 97 млн гривень.

Сплачуючи екологічний податок, підприємства частково відшкодовують негативні наслідки своєї господарської діяльності та сприяють відновленню природних ресурсів.