Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч представників Податкової Донеччини та ОБСЄ

, опубліковано 13 лютого 2020 о 17:24

Сьогодні  у м. Маріуполі за участі в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Донецькій області Людмили Паша відбулась зустріч з представниками Маріупольського підрозділу СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, що діяльність спостерігачів ОБСЄ в Україні спрямована на зменшення напруження, становлення миру та безпеки. І саме з метою сприяння діалогу на місцях місія взаємодіє з органами влади усіх рівнів, а також з громадянським суспільством, етнічними і релігійними групами, та місцевими громадами.

Стратегічне розташування податкової служби Донецької області біля лінії розмежування зони конфлікту обумовило питання, з якими звернулися працівники цієї служби до Податкової Донеччини.

Представників ОБСЄ цікавили такі актуальні питання, як оподаткування та неможливості використання за цільовим призначенням земельних ділянок сільськогосподарського призначення внаслідок їх мінного забруднення, заняття для потреб оборони чи обмеження в доступі через проведення ООС, було обговорено можливі механізми звільнення від оподаткування таких земель, особливості оподаткування транспортним податком, деталі з оформлення податкової знижки студентам на контрактній основі навчання тощо.

В ході зустрічі Людмила Паша поінформувала щодо проблеми списання податкового боргу платникам земельного податку, що не мали доступу до земельних ділянок сільськогосподарського призначення внаслідок вищевикладених проблем, запропонувала можливі шляхи вирішення,  роз’яснила особливості оподаткування інших податків. В цілому зустріч пройшла результативно для обох сторін.