Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: більше півмільйону гривень застосовано штрафних санкцій за порушення у сфері торгівлі підакцизними товарами

, опубліковано 13 лютого 2020 о 16:55

Податкова Донеччини і в 2020 році продовжує боротьбу з тіньовим ринком лікеро-горілчаної продукції.  

Так, за січень поточного року податківцями проведено вже 34 фактичні перевірки, у ході яких виявлено порушення у сфері обігу підакцизних товарів та застосовано штрафних санкцій на 534,3 тис. гривень.

У Донецькому регіоні нараховується приблизно 2,8 тисячі суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Тому запобігання та виявлення несумлінних суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж підакцизних товарів без відповідних ліцензій, боротьба з «наливайками» є пріоритетним напрямком діяльності підрозділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Донецькій області. Крім того, за встановленими фактами незаконної реалізації Податкова Донеччини ініціюватиме додаткові та більш прискіпливі перевірки суб’єктів господарювання – реалізаторів підакцизної продукції.

В рамках боротьби з контрафактом та детенізації алкогольного ринку податкова служба вживає цілий комплекс ефективних заходів. Зокрема, впровадження системи електронного адміністрування спирту, а також щодобовий моніторинг показників витратомірів-лічильників обсягів виробленого спирту вже надали можливість контролювати його рух від місця виробництва до споживачів (зокрема, лікеро-горілчаної галузі).

Наступний крок – запровадження електронної акцизної марки з 1 травня 2020 року, що дозволить підняти контроль за обігом підакцизних товарів на новий рівень і суттєво покращити показники сплати податків.