Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами перевірок у сфері застосування РРО застосовано штрафів майже на 200 тис. гривень

, опубліковано 13 лютого 2020 о 09:44

На сьогодні питання контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки в готівковій та безготівковій формі з використанням реєстраторів розрахункових операцій, є надзвичайно актуальним. Тому підрозділи аудиту ГУ ДПС у Донецькій області максимально ретельно підходять до цього питання, адже у регіоні здійснюють такі розрахунки майже 9,7 тис. господарських одиниць, а річний обсяг із застосуванням РРО за минулий рік склав 10,7 мільярдів гривень.

За перший місяць 2020 року співробітниками підрозділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування  області проведено 30 перевірок щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій, за результатами яких застосовано узгоджених фінансових санкцій на 197 тис. грн, до бюджету надійшло 113 тис. гривень.

Податкова Донеччини нагадує, що наразі триває тестування першого релізу безкоштовного додатку «пРРОсто», розробленого Державною податковою службою спільно з Офісом ефективного регулювання (BRDO), який йде на зміну допотопним касовим апаратам.

Додаток працює поки що тільки в режимі “онлайн”. Програмне рішення для смартфонів та планшетів з операційними системами Android та iOS  вже доступне для зареєстрованих тестувальників. А незабаром додаток буде доступний для завантаження з Google Playmarket та App Store без додаткових запитів.