Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: з початку року виявлено 69 «нелегалів» з працевлаштування

, опубліковано 28 листопада 2019 о 11:00

Актуальні питання легалізації трудових відносин і заробітної плати та ліквідація прихованої зайнятості сьогодні є одними з ключових напрямків роботи усіх державних органів.

На жаль, ще для багатьох громадян зарплата «у конверті» є звичайним явищем і нормою. З метою легалізації зайнятості населення податковою Донеччини з початку року проведено 69 перевірок суб’єктів господарювання на таких об’єктах, як будівничі майданчики, торгові кіоски, об’єкти відпочинку тощо.

У ході проведення перевірок встановлено 57 працівників без офіційного працевлаштування, в результаті 57 робітників легалізовано, до несумлінних працедавців застосовано фінансових санкцій ГУ Держпраці у Донецькій області на загальну суму 2,5 млн гривень.

У тісній взаємодії з органами місцевого самоврядування ГУ ДПС у Донецькій області проводить цілий комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію проблеми тіньової занятості. Так, з початку 2019 року на спільних комісіях з місцевими органами влади заслухано керівників більше 3,8 тис. підприємств, у результаті чого рівень заробітної плати підвищили 1686 платників, у бюджет додатково надійшло понад 4 млн грн податку на доходи фізичних осіб та майже 5 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Податкова Донеччини акцентує увагу, що заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців і держави, та безпосередньо впливає на рівень життя населення. Тому благополуччя територіальних громад залежить, насамперед, від їх бюджету. А вже наповнений бюджет – це турбота про здоров’я громадян, виховання й освіта наступного покоління, пенсійне забезпечення, піклування про людей похилого віку.