Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова Донеччини взяла участь у форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави»

, опубліковано 28 листопада 2019 о 17:50

Сьогодні 28  листопада 2019 року у місті Краматорську розпочав роботу  форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави». Це вже четвертий подібний форум, який  організовується Донецькою обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територійУкраїни за підтримки Ради Європи.

У заході взяли участь 250 осіб, зокрема народні депутати України,  представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, експертного та наукового середовища, міжнародних партнерів та журналісти.

 На урочистому відкритті форуму учасників вітали: Павло Кириленко - голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації, Ніколь Рудер - Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Ешлі Малруні - Радник, Голова Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні.

 Протягом двох днів учасники форуму будуть обмінювались досвідом та обговорювати стан та перспективи розвитку місцевого самоврядування в Україні загалом та, зокрема, в Донецькій і Луганській областях, а також  актуальні питання законодавчого регулювання, європейського досвіду та стандартів у відповідній сфері. Функціонуватимуть сім панельних дискусій та пройде Церемонія нагородження призерів Донецького обласного конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування».

Не залишилась осторонь такої події і Податкова Донеччина, у заході прийняла участь Ірина Долозіна – в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області не тільки як керівник відомства, а ще і як науковець з практичним досвідом роботи. Вона взяла участь у роботі панельної дискусії 5 «Креативна економіка в Україні: міф чи основа сталого розвитку».

Варто додати, що проведення заходу такого формату має на меті максимально вплинути на ефективний розподіл повноважень та відповідальності між центральною та місцевою владою.

Форум є альтернативною платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем та перспектив, напрацювання рекомендацій у сфері місцевого самоврядування, підвищення ролі та посилення спроможності органів місцевого самоврядування у забезпеченні розвитку держави.

Наприкінці другого дня відбудеться підбиття підсумків та ухвалення резолюції форуму.