Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Східна ДПІ: про сервіси для фізичних осіб в Е-кабінеті

, опубліковано 03 квітня 2024 о 14:28

Східна ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області активно проводить інформаційні заходи для платників податків Донеччини щодо популяризації Електронних сервісів Державної податкової служби. Начальником Східної ДПІ проведено семінар з платниками податків щодо можливостей Електронного кабінету для платників податків.

Фахівець акцентувала увагу, що сервіси для фізичних осіб – громадян в Електронному кабінеті об’єднано в окремий Е-кабінет для громадян.

Це дає можливість:

  • доступу до реєстраційних даних та даних про об’єкти оподаткування, сформованих податкових повідомлень – рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;
  • подання декларації про майновий стан і доходи;
  • отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;
  • подання заяв для реєстрації/внесення змін у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, надання копій документів, необхідних для реєстрації/внесення змін до Державного реєстру, та обрання контролюючого органу, до якого особа може звернутись для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у ДРФО;
  • подання заяви на включення/внесення змін/виключення з Реєстру волонтерів.

Відповідаючи на запитання, надано роз’яснення як подати податкову декларацію в електронному вигляді, скориставшись сервісами  Електронного кабінету платника податків.

Під час спілкування фахівець звернула увагу, що для спрощення процедури декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації.

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Використання цього електронного сервісу:

- скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;

- мінімізує помилки при заповненні декларації;

- надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Крім того, засобами Електронного кабінету фізичні особи мають змогу сплатити податки, збори, платежі та єдиний внесок, скориставшись QR-кодом або однією з платіжних систем у меню «Стан розрахунків з бюджетом».

Під час семінару надано консультації та практичну допомогу. Кожному платнику податків надані повні та вичерпні відповіді на усі поставлені запитання.

За отриманням роз’яснень з питань застосування податкового законодавства можна звернутись до працівника  Східної ДПІ за телефоном:

 + 38 (032) 297-30-47