Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати податкову знижку на навчання

, опубліковано 04 квітня 2024 о 14:29

Податківці Слов’янської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області на черговій зустрічі з платниками податків роз’яснили особливості отримання податкової знижки.

Фахівці проінформували, що Податковим кодексом України громадянам надано право скористатися податковою знижкою. Для реалізації такої можливості необхідно, щоб понесені платником витрати відповідали переліку витрат, дозволених до включення до такої знижки, мати підтверджуючі документи на них та отримувати заробітну плату, з якої утримувався та сплачувався податок.

Нагадали, що подати декларацію з метою отримання податкової знижки мають право громадяни, які понесли витрати на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення. Тобто, право на отримання податкової знижки мають платники податку та/або члени сім’ї першого ступеня спорідненості (батьки, чоловік, дружина, діти, у тому числі усиновлені).

Крім того, платникам повідомлено, що податкова знижка отримується в поточному році за минулий рік. Право на податкову знижку не накопичується та не переноситься на наступний рік. Граничний термін подання податкової декларації для реалізації права на податкову знижку за 2023 рік – до 31 грудня 2024 року.

Також нагадали, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2023 року. За отриманням консультацій та практичної допомоги з питань роботи електронних сервісів від ДПС платники податків можуть звернутися до фахівців ЦОП Слов’янської ДПІ за адресою: м. Слов’янськ, площа Соборна, 3, а також за телефоном: 095-501-33-54.

Крім того, платники податків мають можливість звернутись до Контакт-центру ДПС (0800501007) щоб здійснити попередній запис до ЦОП, та визначити зручні дату і час візиту.