Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Взаємодія Покровської ДПІ з громадською організацією підприємців з питань застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку

, опубліковано 30 грудня 2021 о 18:27

Нещодавно, в рамках взаємодії з громадськими організаціями, в приміщенні громадської організації «Покровська міська організація підприємців  малого та середнього бізнесу і ремісників» відбулася зустріч головної державної інспекторки Покровської ДПІ Людмили Олійник з представниками бізнесу, за участі голови організації Любові Босак.

Податківець повідомила присутнім підприємцям, що з 01.01.2022 року набирають чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, згідно з якими фізичні особи-підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ-IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО) для здійснення розрахункових операцій. Інспекторка розповіла присутнім про переваги і недоліки кожного реєстратора.        Суб’єкти господарювання мають можливість обирати: класичний чи програмний РРО застосовувати в своїй діяльності.

Податківчиня зауважила, що для спрощення процесу  реєстрації ПРРО ДПС України створено та запущено безкоштовне програмне забезпечення, яке можливо встановити на будь-який пристрій, що працює на операційній системі Windows або Android як  ПРРО, і його можливо скачати за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Крім цього повідомила, що у Центрі обслуговування платників Покровської ДПІ суб’єкти господарювання мають можливість отримати роз’яснення та практичну допомогу з питань реєстрації та застосування ПРРО та  реєстрації касової техніки у контролюючому органі через ІТС «Електронний кабінет».

Наприкінці зустрічі підприємцями були задані актуальні питання щодо використання в практичній діяльності вимог законодавства про застосування РРО/ПРРО,  а саме: реєстрації в податковому органі, використання режиму офлайн, формування та друку фіскальних чеків, розмірів  штрафних санкцій за порушення податкового законодавства тощо, відповіді надано в повному обсязі.