Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ФОП - платникам єдиного податку II та IV груп необхідно реєструвати завчасно РРО та ПРРО у контролюючих органах

, опубліковано 30 листопада 2021 о 14:39

Дружківська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області інформує платників податків, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Також податківці нагадують, що відповідно до Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

Фахівці звертають увагу підприємців - платників єдиного податку другої та четвертої груп на необхідності завчасної реєстрації РРО чи програмних реєстраторів розрахункових операцій у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

Платники податків, які мають електронний цифровий підпис можуть скористатися послугами безкоштовного електронного сервісу ДПС України «Електронний кабінет», який надає можливість подання суб’єктами господарювання заяв для реєстрації РРО/ ПРРО (за формою № 1-РРО або № 1-ПРРО) в режимі онлайн.  

Звертаємо увагу, що для отримання консультацій або з інших питань РРО/ ПРРО можна звернутися до Центру обслуговування платників Дружківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області за адресою: м. Дружківка,  вул. Соборна, 26. Режим роботи ЦОП для прийому відвідувачів: понеділок - четвер з 08.00 до 17.00 (п'ятниця до 15 год. 45 хв.), обідня перерва з 12 год. 00 хв. до 12 год. 45 хв.