Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне декларування – на «гарячій лінії» Лиманської ДПІ

, опубліковано 30 листопада 2021 о 14:41

 Під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія», що відбувся днями у Лиманській ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області, головний державний інспектор Бабенко Наталія спілкувалася з платниками податків з питань одноразового добровільного декларування.

Під час «гарячої лінії» були надані відповіді на наступні запитання:

Питання: Який строк сплати збору з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації?

Відповідь: Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору здійснюється декларантом: першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання декларації; другого платежу – до 01 листопада 2023 року; третього платежу – до 01 листопада 2024 року.

Питання: Як підтвердити розміщення готівкових коштів у банку?

Відповідь: Відповідно до норм Податкового кодексу України для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Підтвердженням розміщення коштів на поточному рахунку зі спеціальним режимом використання у банку України, може слугувати документ, який підтверджує таке розміщення: виписка зі спеціального рахунку/довідка про відкриття спеціального рахунку та залишку коштів на ньому.

Питання. Чи є узгодженою сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування?

Відповідь. Відповідно до норм Податкового кодексу України, сума збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначена в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, вважається узгодженою.

Питання: Чи потрібно вказувати у добровільній (спеціальній) декларації інформацію про джерела походження задекларованих активів?

Відповідь: У добровільній (спеціальній) декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.