Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександрівська ДПІ: Стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування

, опубліковано 10 вересня 2021 о 10:09

Шановні платники, Олександрівська ДПІ  Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що  з 01 вересня 2021 року розпочалося одноразове (спеціальне) добровільне  декларування,  яке триватиме до 1 вересня 2022 року.

Громадяни України можуть добровільно задекларувати  активи (розміщені на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Декларації  подаватимуться  декларантами  виключно в електронній формі, засобами електронного зв’язку через «Електронний кабінет» https://cabinet.tax.gov.ua/.

Повідомляємо що, Наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439  затверджено форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації, та порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.                                                                   

Вищевказані форма та порядок знаходяться у банері «Одноразове добровільне декларування» на вебпорталі Державної податкової служби України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/.

Також для обізнаності платників Базу знань було доповнено новою тематикою «Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування», в якій вже наявні майже 60 актуальних відповідей на запитання. Скористатись Базою знань можливо у вільному доступі через вебпортал ДПС (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» на головній сторінці) або безпосередньо через пошукову систему в інтернет-мережі на сайті «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» чи за посиланням https://zir.tax.gov.ua.