Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія Центральної ДПІ на тему: «Декларування 2021 - право на податкову знижку. Порядок заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки»

, опубліковано 10 вересня 2021 о 10:11

Днями старшим державним інспектором сектору з надання адміністративних та інших послуг Центральної ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області  Жеребцовою Юлією Вадимівною  було проведено «гарячу лінію» на тему: «Декларування 2021  - право на податкову  знижку. Порядок заповнення та подання  декларації про майновий  стан і доходи для отримання податкової знижки».

У ході «гарячої лінії» громадянами  Центрального району м. Маріуполя були задані питання щодо декларування 2021 року та реалізації права на податкову знижку за 2020 рік, а  саме:  хто має право скористатися правом на податкову знижку; перелік витрат, за якими платник  має право на застосування податної знижки; граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки; порядок подання декларації в електронному вигляді через Електронний  кабінет платника податків; який пакет документів  необхідний  для  отримання податкової знижки для компенсації вартості платних послуг з лікування платника податку або члена його сім'ї першого ступеня споріднення,  а  також  страхових платежів за договорами  довгострокового  страхування  життя  та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення; порядок заповнення  податкової декларації про майновий стан  і доходи на отримання податкової знижки та інші супутні  питання.

На всі  поставленні питання у ході «гарячої лінії» були надані вичерпні відповіді та роз’яснення в межах чинного законодавства України.