Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання з питань легалізації трудових відносин

, опубліковано 10 вересня 2021 о 09:57

Днями працівником Мирноградської ДПІ був проведений сеанс телефонної «гарячої лінії» з платниками податків на тему «Актуальні питання з легалізації трудових відносин».

Фахівець повідомила, які негативні наслідки має незадекларована праця.

Використання незадекларованої праці для роботодавця – це додаткові витрати робочого часу та ресурсів на навчання працівників – досвідчені спеціалісти відмовлятимуться працювати на таких умовах або швидко знайдуть  собі краще місце; проблеми з отриманням банківських кредитів та інвестицій; у разі перевірки - істотні штрафи за порушення трудового законодавства.

Для працівників: працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті.

Для високих стандартів якості життя, гідних зарплат, нормальних умов праці та високих темпів зростання можна досягти, лише дотримуючись цивілізованих відносин. Починати треба завжди з себе. Декларуючи свою працю сьогодні, забезпечуємо собі соціальний захист і впевненість завтра.