Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стартує кампанія з подання держреєстратору «бенефіціарних» документів

, опубліковано 16 липня 2021 о 16:27

Дружківські податківці доводять до відома, що з 11 липня набрав чинності наказ Міністерства фінансів від 19.03.2021 р. № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності». Тож тепер,  юридичні особи, зареєстровані до 28.04.2020 року, у період з 11 липня по 10 жовтня 2021 року (включно) зобов’язані подати структуру власності разом з «бенефіціарними» документами.

Нагадуємо, що структура власності є офіційним документом, який з метою встановлення кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи має в обов'язковому порядку надаватися державному реєстратору. Наказ стосується  усіх юридичних осіб, щодо яких в Єдиному державному реєстрі (далі - ЄДР) мають міститися відомості про кінцевого бенефіціарного власника (далі - КБВ), та які зареєстровані до набрання чинності Наказом про структуру власності, з 11 липня протягом трьох місяців мають подати державному реєстратору документи для оновлення в ЄДР відомостей про КБВ.

Для оновлення в Єдиному державному реєстрі відомостей про КБВ державному реєстратору необхідно подати:

-   заяву щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) - форма 2 або заява щодо державної реєстрації юридичної особи - громадського формування - форма 4;

-   структуру власності за формою та змістом відповідно до Наказу про структуру власності;

-   витяг, виписку чи інший документ з торгівельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи - нерезидента в країні її місцезнаходження, якщо засновником юридичної особи є юридична особа – нерезидент;

 - нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, - для фізичної особи - нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, - для фізичної особи - резидента.

Звертаємо вашу увагу, якщо дані про бенефіціарів у встановлений законом строк ви не внесли у ЄДР, то керівнику (уповноваженій особі) юридичної особи загрожує адміністративний штраф від 17000 до 51000 грн (ч. 6 ст. 16611 КУпАП).