Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально про Електронні сервіси ДПС, застосування РРО/ПРРО та податкову знижку – на онлайн-семінарі в Лівобережній ДПІ

, опубліковано 18 травня 2021 о 09:19

В Лівобережній ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області відбувся скайп-семінар, тема якого: «Електронні сервіси ДПС – просто і зручно. Обов’язкове застосування РРО/ПРРО у 2021 році. Право на податкову знижку».

     Під час семінару фахівцем відділу обліку платників і об’єктів оподаткування та розгляду звернень державних органів управління електронних сервісів ГУ ДПС у Донецькій області Москаленко Оленою була висвітлена  інформація щодо необхідності  з 1 січня 2021 р. застосовування РРО (ПРРО)  з істотними ризиками ухилення від оподаткування:

• реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

• реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

• реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння;

• обсяг доходу  протягом календарного року перевищує 220 МЗП (у 2021 році – 1 320 000 грн).

Завідувачем сектору з надання адміністративних та інших послуг Кірюта Оксаною була висвітлена інформація по використанню права на отримання податкової знижки.

За допомогою сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки:

частина суми процентів, сплачених платником податку за користування іпотечним житловим кредитом; сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення; сума витрат на сплату страхових платежів та пенсійних внесків; оплата допоміжних репродуктивних технологій; оплата вартості державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини; суму коштів, сплачених платником податку у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива; суми витрат платника податку на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним; суму коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

 

Головний державний інспектор Анна Муравйова повідомила платникам про  переваги електронного кабінету.

Електронний кабінет – це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом, який надає безконтактні способи взаємодії платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно – комунікаційних технологій. Просте логічне програмне забезпечення максимально спрощує адміністрування податків та взаємодію з представниками податкової служби. Значною мірою зменшується й адміністративне навантаження на контролюючі органи, а також знижуються витрати на комунікацію у паперовій формі.

Електронний кабінет сьогодні – це поліпшення формату відносин з платниками, завдяки якому скорочується час на оформлення та подання звітності до органів податкової служби, підвищується оперативність надання та якість звітності.

Постійне розширення функціоналу Електронного кабінету зводить особисте спілкування з контролюючими органами до мінімуму, що, у свою чергу, убезпечує платника, особливо в умовах дії карантину, від близьких контактів, які можуть мати негативні наслідки для здоров’я.

Закликаємо максимально користуватись послугами ДПС дистанційно, усвідомити переваги такого формату спілкування, адже скориставшись онлайн – сервісами вебпорталу ДПС (https://tax.gov.ua) ви маєте можливість отримати всю необхідну інформацію без особистих візитів до центрів обслуговування платників.