Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зверніть увагу! Звітність з ЄСВ змінилася

, опубліковано 18 лютого 2021 о 14:46

Слов’янська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області повідомляє про новації надання щомісячної звітності відомого всім Додатку 4 звіту про суми нарахованої заробітної плати застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до фіскальних органів (далі – ЄСВ).

Міністерство фінансів України наказом від 05.11.2020р. № 670 «Про затвердження змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – наказ №670) вніс зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звіту про ЄСВ.

Вступив в силу наказ № 670 01.01.2021 року, тому застосовується оновлена форма звіту з ЄСВ вперше за звітний період січень 2021 року.

Більшість платників ЄСВ щомісячну звітність востаннє подавали за грудень 2020 року. Звітність з урахуванням змін, внесених наказом № 670, подається платниками ЄСВ у разі припинення підприємницької діяльності до 28.02.2021 року.

Що стосується платників ЄСВ, які продовжують роботу, то замість щомісячного звіту з ЄСВ та квартальної форми № 1ДФ, їх чекає новий, об’єднаний, звіт з ЄСВ, ПДФО та ВЗ. Називається нова форма звітності «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску». Звітний період - податковий квартал. Термін подання - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Тому за 1 квартал 2021 року нову звітність слід подати не пізніше 11 травня 2021 року.