Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Використання електронних сервісів ідеальна можливість вирішити нагальні питання у зручний спосіб

, опубліковано 04 листопада 2020 о 15:28

Саме під таким гаслом днями Дружківські податківці провели черговий семінар, розповівши присутнім про можливості та переваги використання електронних сервісів ДПС. Семінар проводила завідувач Дружківського сектору електронних сервісів управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Донецькій області Юлія Полякова.

Податківець відмітила, що використання Електроного кабінету забезпечує реалізацію платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом, не тільки фізичними-особами підприємцями, а й громадянами під час отримання адміністративних послуг. Що має велике значення, особливо в умовах карантину. В свою чергу Закони України №466 та №786, значно розширили функціонал електроних сервісів та поліпшили електронну взаємодію між податковою службою та платниками податків, зробивши їх простішими та більш доступними для звичайних громадян.

Подання та перегляд податкової звітності, інформація про стан розрахунків з бюджетом в режимі реального часу або сплата податків, отримання довідки про відсутність заборгованості, електронне спілкування або отримання інформації з загальнодоступних реєстрів – переваги використання всіх цих сервісів вже давно відмітили більшість підприємці, при цьому не потрібно відвідувати податкова, а користуватися ЕК можна в будь-який зручний для користувача час, пояснила Юлія Полякова.

Тому особливу увагу завідувачка під час семінару приділила отриманню адміністративних послуг саме громадянами через окремий Е-кабінет для громадян. Податківець розповіла,  які саме сервіси доспупні наразі, які адміністративні послуги можна отримати он-лайн та що для  цього необхідно. Зазначила, що можливості електронних сервісів значно розшируються з використанням цифрового підпису.

Також повідомила присутнім про те, що Державна податкова служба запустила офіційні сторінки у Facebook, YouTube та Telegram, завдяки яким про всі актуальні новини можна дізнатися з першоджерела.

На прикінці, відповівши на всі поставлені питання, податківец закликала максимально використовувати можливості електронних сервісів ДПС та Електроного кабінету за для зручності платників податків та упередження коронавірусної інфекції.