Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Костянтинівці зберігається позитивна динаміка в започаткуванні бізнесу

, опубліковано 04 вересня 2020 о 09:52

За інформацією Костянтинівсько-Дружківського управління ГУ ДПС у Донецькій області на обліку в органах податкової служби перебувають 4344 Костянтинівських платників податків – 1707 юридичних осіб та 2637 фізичних осіб – підприємців. З початку 2020 року додалось 239 нових підприємців та 27 підприємств. Припинили свою діяльність 167 фізичних осіб – підприємців та 12 юридичних осіб.

«Кількість новостворених суб’єктів господарювання перевищує над кількістю тих, хто припинив діяльність. Таку статистику ми спостерігаємо впродовж всього 2020 року. Навіть під час жорсткого весняного карантину позитивна динаміка зберігалась. Костянтинівці відкривають власну справу частіше у традиційних для нашого міста сферах – торгівлі та послугах з вантажних перевезень. Та з’являються й нові види діяльності – послуги у сфері ІТ – технологій, послуги няні, послуги з працевлаштування», - повідомляє заступник начальника Костянтинівської ДПІ Ірина Чуб.

Нагадуємо усім суб’єктам господарювання – новоствореним та діючим, про необхідність подавати  повідомлення про об’єкти, по яким сплачуватимуться податки або які пов’язані з оподаткуванням (форма 20-ОПП).

Форма 20-ОПП подається: протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкта оподаткування, після виникнення змін та зняття з реєстрації суб’єкта господарювання.

За неподання форми 20-ОПП передбачено штрафні санкції: 340 грн для фізичних осіб – підприємців та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність (повторне порушення протягом року – 680 грн); 1020 грн для юридичних осіб (повторне порушення протягом року – 2040 грн).