Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Погашення податкового боргу та легалізації заробітної плати не втрачають актуальності і під час карантину

, опубліковано 05 червня 2020 о 14:42

Минулого тижня завідувач сектору по роботі з податковим боргом Костянтинівсько-Дружківського управління ГУ ДПС у Донецькій області Віта Качанова та заступник начальника Дружківського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Костянтинівсько-Дружківського управління ГУ ДПС у Донецькій області - Юлія Семеренко взяли участь у розширеній апаратній нараді Дружківської міської ради, яка відбулася у режимі відеоконференції.

Головною темою обговорення стали наявні проблеми з погашення заборгованостей з єдиного соціального внеску. Під час засідання було розглянуто результати проведеної роботи з боржниками з ЄСВ, Пенсійним фондом, виконавчою службою та податковою. Після обговорення проблемних питань, всі члени комісії погодились про необхідність посилення заходів направлених на стягнення заборгованостей, навіть в умовах карантину.

Фахівці Костянтинівсько-Дружківського управління Головного управління ДПС у Донецькій області під час засідання зазначили, що несвоєчасна або не в повному обсязі сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування впливає не тільки на стабільне наповнення соціальних фондів необхідними коштами, а й на повноту зарахування страхового стажу. У разі, коли ЄСВ не сплачено або сплачено з порушеннями законодавства, до страхового стажу найманого працівника або фізичної особи – підприємця зараховуються періоди роботи пропорційно сплаченим внескам.

Також, під час наради підіймались актуальні питання щодо своєчасної виплати заробітної плати, легалізація праці та посилення роботи серед суб’єктів господарювання, які мають ознаки використання неоформлених трудових відносин.