Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вже в серпні можна буде протестувати «РРО в смартфоні»

, опубліковано 05 червня 2020 о 14:41

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» від 20 вересня 2019 року №128-IX передбачено запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій. Найближчим часом завершується підготовка до запуску фіскального додатку для програмного РРО, який стане доступним для повноцінного використання для всіх бажаючих на безоплатний основі з 1 серпня 2020 року. До цього часу суб’єкти господарювання матимуть змогу впродовж місяця протестувати додаток та надати пропозиції щодо його вдосконалення.

Разом з тим,  Костянтинівсько-Дружківське управління Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що використання програмного РРО стане обов’язковим для підприємців з 1 січня 2021 для платників єдиного податку 2-4 групи, які надають платні медичні послуги, продають ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів і каменів, займаються бізнесом щодо забезпечення стравами та напоями, продають товари і послуги через Інтернет, торгують уживаними речами в магазинах і автозапчастинами, працюють в сфері туристичних послуг.

Для інших платників єдиного податку 2-4 групи обов’язково застосовувати РРО потрібно буде з 01 квітня 2021 року.

Запуск додатку «РРО у смартфоні» повинен був розпочатись ще 19 квітня 2020 року, але у зв’язку з карантинними заходами цей термін було перенесено. Це надало змогу доопрацювати інтерфейс програмного забезпечення, зробивши його більш функціональним.  Фіскальний додаток можна буде легко встановити на будь-який смартфон, планшет чи ноутбук – зазначають розробники.