Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податківців та органів місцевого самоврядування – шлях до сталого наповнення бюджету

, опубліковано 05 грудня 2019 о 10:05

Участь у розширеній апаратній нараді, що днями відбулась в Костянтинівській райдержадміністрації взяв завідувач Костянтинівського сектору по боротьбі з боргом Костянтинівсько-Дружківського управління Олександр Ткаченко.

В ході наради розглядались питання щодо своєчасної та легальної виплати заробітної плати, виконання бюджету району, сплати податків за використання землі, підготовки до проведення кампанії декларування доходів, отриманих громадянами в 2019 році.

Крім того, особливу увагу приділили питанню оформлення земельних ділянок , встановлення ставок з податку за землю та орендну плату, як головних джерел наповнення районного бюджету.

Олександр Ткаченко також нагадав, що відповідно до п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.