Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час семінару у селищі міського типу Велика Новосілка платники отримали навички практичного користування електронними сервісами

, опубліковано 28 листопада 2019 о 10:26

Днями, 21 листопада 2019 року, Мар’їнським управління Головного управління ДПС у Донецькій області проведено семінар для фізичних осіб-підприємців Великоновосілківського району на тему «Актуальні питання адміністрування податків і зборів з фізичних осіб. Легалізація заробітної плати та трудових відносин. Електронні сервіси ДПС».

Під час семінару платникам нагадали порядок сплати та наслідки заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

«Своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це: соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати. Роботодавцям слід пам'ятати, що створення та накопичення заборгованості з єдиного внеску призводить до негативних наслідків та фінансових санкцій»,- наголосила головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Мар’їнського управління Тамара Яківець.

Податківці нагадали, що відповідно до частини третьої статті 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення про прийняття працівника на роботу, яке подається роботодавцем до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Старший державний інспектор Великоновосілківської державної податкової інспекції Мар’їнського управління Володимир Папазов розповів присутнім на семінарі про переваги подання звітності через «Електронний кабінет» Державної податкової служби та провів з підприємцями практичні заняття на тему «Електроні сервіси ДПС».

На завершення семінару податківці відповіли на численні запитання платників податків та запросили відвідати черговий семінар у грудні.