Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До Головного управління ДПС у Донецькій області з початку діяльності надійшло 81 письмове звернення громадян

, опубліковано 15 жовтня 2019 о 14:35

До Головного управління ДПС у Донецькій області (далі – ГУ ДПС) з початку діяльності (з 29.08.2019 по вересень п.р.) надійшло 81 письмове звернення громадян (у тому числі 27 електронних), всі – заяви.

Основні питання, які порушено у письмових зверненнях, – проведення контрольно-перевірочної роботи (13 звернень або 16%), нарахування та сплата загальнодержавних і місцевих податків (9 звернень або 11,1%), порядок обліку платників за реєстраційними номерами облікових карток платників податків (5 звернень або 6,2%), інформація про ухилення від сплати податків (3 звернення або 3,7%).

За соціальним станом найбільша частка звернень надійшла від пенсіонерів (5 або 6,2%). У значній частині звернень неможливо визначити соціальний стан авторства заявників (75 звернень або 92,6%).

Від жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України до ГУ ДПС за звітний період письмових звернень не надходило. Що стосується категорій авторів звернень, то у 98,8% авторів звернень або 80 громадян їх категорію неможливо визначити.

Від громадянина, який потребує соціального захисту, зокрема інваліда ІІ групи, надійшло одне звернення щодо сплати земельного податку за земельну ділянку, яка знаходиться на лінії зіткнення.

Відповіді на всі звернення надані своєчасно. Із 81 письмового звернення громадян розглянуто 33 звернення: вирішено позитивно 20 звернень, на 12 звернень надано відповідні роз`яснення, не підлягало розгляду як анонімне одне звернення. Решта звернень (48) залишаються на розгляді, оскільки не настав їх термін виконання.

Посадовою особою ГУ ДПС з початку діяльності ГУ ДПС проведено один прийом громадянки, яка зверталась з питання неправомірних, на її думку, дій колишнього працівника однієї із ДПІ області. За результатами розгляду усного звернення громадян надано роз’яснення.