Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому півріччі 2019 року на розгляд до Головного управління ДФС у Донецькій області надійшло понад чотирьохсот письмових звернень громадян

, опубліковано 15 липня 2019 о 09:29

До Головного управління ДФС у Донецькій області (далі – ГУ ДФС)  у першому півріччі 2019 року надійшло 424 письмових звернення громадян (416 заяв, 8 скарг), що на 138 звернень або 48,2% більше, ніж за відповідний період 2018 року.

З початку року надійшло 8 скарг громадян на дії, бездіяльність посадових осіб ГУ ДФС та перегляд їх рішень. За результатами розгляду жодна із скарг не підтвердилась, надано письмові роз’яснення у встановлені терміни. Фактів ненадання відповідей на скарги не зафіксовано.

Основні питання, які порушено у письмових зверненнях за перше півріччя 2019 року, – повернення вилученого майна на КПВВ області, яке перевозилось громадянами через лінію зіткнення (237 звернень або 55,9%), проведення контрольно-перевірочної роботи (65 звернень або 15,3%),  сплата загальнодержавних та місцевих податків (36 звернень або 8,5%), реструктуризація податкового боргу (16 звернень або 3,8%), інформування про ухилення від сплати податків (11 звернень або 2,6%), питання єдиного соціального внеску (10 звернень або 2,4%).

За січень-червень поточного року до ГУ ДФС надійшло три колективних звернення від 19 громадян, в яких порушувались питання щодо вжиття контрольно-перевірочних заходів стосовно суб’єктів господарювання.  

За соціальним станом перше місце посідають звернення пенсіонерів (23 або 5,2%), друге – підприємців (15 або 3,4%). У значній частині звернень неможливо визначити соціальний стан авторства заявників (398 звернень або 90,5%).

Від жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України до ГУ ДФС за звітний період письмових звернень не надходило. Що стосується категорій авторів звернень, то у 97,5% авторів звернень або 429 громадян їх категорію неможливо визначити.

Від громадян, які потребують соціального захисту, надійшло 11 звернень або 2,5% всіх авторів звернень: від 6-ти інвалідів ІІ групи, 2-х інвалідів ІII групи, 2-х учасників бойових дій, однієї одинокої матері. Основними питаннями, з якими зазначені категорії громадян звертались до ГУ ДФС, були питання щодо податку на доходи фізичних осіб, ЄСВ, податку на майно та ін.  

Відповіді на всі звернення надані своєчасно. Із 424 письмових звернень громадян розглянуто 382 звернення: вирішено позитивно 213 звернень, на 149 звернень надано відповідні роз`яснення, не підлягало розгляду як анонімні 7 звернень, відмовлено у задоволенні 6 звернень, повернуто авторам відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян» 5 звернень, переслані за належністю 2 звернення. Інші (42 звернення) залишаються на розгляді, оскільки не настав термін виконання.

Протягом січня-червня 2019 року посадовими особами Головного управління ДФС у Донецькій області проведено 3 прийоми громадян, усі усні звернення – заяви. З початку року отримано одне усне колективне звернення від 2 громадян, що на 2 звернення менше, ніж за відповідний період 2018 року.

За соціальним станом звертався один пенсіонер, у 3-х зверненнях його неможливо визначити.

Від жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України до ГУ ДФС за звітний період усних звернень не надходило. Що стосується категорій авторів звернень, то зверталась одна одинока мати, у 3-х громадян (75% звернень) їх категорію не визначено.

Щодо тематики усних звернень за І півріччя 2019 року – 2 звернення з питання загальнодержавних і місцевих податків, одне – з питання єдиного соціального внеску. 

За результатами розгляду усних звернень громадян на 3 надано роз’яснення.