Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стан розгляду звернень громадян у Донецькій митниці ДФС протягом січня-червня 2019 року

, опубліковано 27 червня 2019 о 12:05

З початку року до Донецької митниці ДФС надійшло 24 письмових звернення від громадян, що аналогічно кількості звернень, отриманих митницею за відповідний період 2018 року.  Всі звернення, класифіковані, як заяви (100%). Скарг та пропозицій  у звітному періоді не надходило.

Як і у відповідному періоді минулого року, переважна більшість питань, що цікавили заявників, пов’язана із здійсненням митних формальностей або інших дій та вимог  щодо транспортних засобів. Питома вага таких звернень склала близько 63% (15 звернень)  від  загальної  кількості  заяв, що отримані митницею протягом січня- червня 2019 року.

 Інші  питання,  що  порушувались  у  зверненнях, стосувались: надання роз’яснень  з  питань  митного  оформлення  особистий  речей  при  їх переміщенні через митний кордон України, надання довідок  та роз’яснень щодо поновлення на посаді за рішенням суду та виплати компенсації за час вимушеного прогулу, а також відшкодування, на думку заявника,    неправомірно сплачених коштів за  вимушене зберігання товару на складі Донецької митниці ДФС.

Всі звернення розглянуті своєчасно, заявникам надано вичерпні роз’яснення згідно діючого законодавства.

        Крім того, одно звернення відповідно до ч. 3 ст. 7 переслано за належністю,  ще одно визнано анонімним, відповідно до вимог  ч.1 ст. 8 Закону України «Про звернення громадян» (зі змінами та доповненнями).

         З початку року  (керівництвом митниці) здійснено 2 прийоми за зверненнями громадян, що на 2 прийоми більше ніж за відповідний період 2018 року (минулого року звернень  від громадян за період січень-травень 2018 року щодо здійснення особистого прийому не надходило).

 Впродовж прийомів начальником митниці та заступником начальника митниці- начальником управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії надано вичерпні роз’яснення на поставлені заявниками питання стосовно митної вартості транспортного засобу та сплати штрафу за порушення режиму тимчасового ввезення транспортного засобу.

Скарг, як у звітному періоді, так і у відповідному періоді минулого року не надходило.