Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому кварталі 2019 року на розгляд до органів ДФС Донецької області надійшло понад двохсот письмових звернень громадян

, опубліковано 11 квітня 2019 о 10:41

До Головного управління ДФС у Донецькій області (далі – ГУ ДФС)  у першому кварталі 2019 року надійшло 203 письмових звернення громадян (198 заяв, 5 скарг), що на 68 звернень або 50,4% більше, ніж за відповідний період 2018 року.

З початку року надійшло 5 скарг громадян на на дії, бездіяльність посадових осіб ГУ ДФС та перегляд їх рішень. За результатами розгляду жодна із скарг не підтвердилась, надано письмові роз’яснення у встановлені терміни. Фактів ненадання відповідей на скарги не зафіксовано.

Основні питання, які порушено у письмових зверненнях за перший квартал 2019 року, – проведення контрольно-перевірочної роботи (26 звернень або 12,8%), питання загальнодержавних і місцевих податків (19 звернень або 9,4%), єдиного соціального внеску та реструктуризації податкового боргу (по 6 звернень або 3%).

За січень-березень поточного року до ГУ ДФС надійшло одне колективне звернення від 11 громадян, в якому порушувалось питання щодо вжиття контрольно-перевірочних заходів, зокрема здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.  

За соціальним станом перше місце посідають звернення пенсіонерів (16 або 7,5%), друге – підприємців (10 або 4,7%), третє – журналістів (1 або 0,5%). У значній частині звернень неможливо визначити соціальний стан авторства заявників (186 звернень або 87,3%).

Від жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України до ГУ ДФС за звітний період письмових звернень не надходило. Що стосується категорій авторів звернень, то у 98,1% авторів звернень або 209 громадян їх категорію неможливо визначити.

Від громадян, які потребують соціального захисту, надійшло 4 звернення або 1,9% всіх авторів звернень: від 2-х учасників бойових дій, 1-го інваліда ІІ групи  та одинокої матері. Основними питаннями, з якими зазначені категорії громадян звертались до  органів ДФС, були питання щодо сплати податків від надання житла в оренду, проведення контрольно-перевірочної роботи, порушення трудового законодавства  та ін.

Відповіді на всі звернення надані своєчасно. Із 203 письмових звернень громадян розглянуто 162 звернення: вирішено позитивно 99 звернень, на 60 звернень надано відповідні роз`яснення, не підлягало розгляду як анонімні 3 звернення. Інші (41 звернення) залишаються на розгляді, оскільки не настав термін виконання.

Протягом січня-березня 2019 року посадовими особами Головного управління ДФС у Донецькій області проведено 2 прийоми громадян, що на 17 прийомів  менше, ніж за відповідний період 2018 року. Серед усних звернень – 2 заяви.

Від жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України до ГУ ДФС за звітний період усних звернень не надходило.

Громадяни звертались з питань отримання роз’яснень із податкового законодавства, зокрема сплати місцевих податків та єдиного соціального внеску (по 1 зверненню).

За результатами розгляду усних звернень громадян на 2 надано роз’яснення.