Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стан розгляду звернень громадян у Донецькій митниці ДФС протягом січня- березня 2019 року

, опубліковано 29 березня 2019 о 18:08

З початку року до Донецької митниці ДФС надійшло 13 письмових звернень від громадян, що на одно звернення менше, ніж за відповідний період 2018 року (14 звернень), всі звернення класифіковані як заяви (100%). Скарг та пропозицій не надходило.

Як і в попередні періоди, переважна більшість питань, що цікавили заявників, пов’язана із здійсненням митних формальностей або інших дій та вимог щодо транспортних засобів. Питома вага таких звернень склала 85% (11 звернень) від загальної кількості заяв, що отримані митницею протягом січня-березня 2019 року.

 Інші питання, що порушувались у зверненнях, стосувались надання роз’яснень з питань митного оформлення особистий речей при їх переміщенні через митний кордон України.

На даний час 11 звернень розглянуті, заявникам надано вичерпні роз’яснення  у термін передбачений діючим законодавством. Строк виконання двох звернень ще не настав.

Серед загальної кількості звернень, отриманих митницею протягом І кварталу поточного року одно звернення відповідно до частини 3 статті 7 Закону України «Про звернення громадян» (зі змінами та доповненнями) (далі – Закон) направлено за належністю, про що у визначений законодавством термін повідомлено заявника. Ще одне звернення відповідно до частини 1 статті 8 визнано анонімним, та розгляду не підлягало.

 Крім того, з початку року керівництвом митниці проведено один особистий прийом. Темою звернення стало прохання надати роз’яснення стосовно завищеної, на думку заявника, митною вартісті транспортного засобу. Начальником митниці надано заявнику вичерпну інформацію щодо порушеного питання.

Письмових скарг та пропозицій, скарг під час проведення або для проведення особистого прийому за період січень - березень 2019 року до Донецької митниці ДФС не надходило.