Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стан розгляду звернень громадян у Донецькій митниці ДФС протягом січня-грудня 2018 року

, опубліковано 26 грудня 2018 о 11:52

         З початку року до Донецької митниці ДФС надійшло 32 письмових звернень від громадян, що на 7 звернень менше, ніж за відповідний період 2017 року (39 звернень), всі звернення класифіковані як заяви (100%). Скарг та пропозицій не надходило.

Як і в попередні періоди, переважна більшість питань, що цікавили заявників, пов’язана із здійсненням митних формальностей або інших дій та вимог щодо транспортних засобів. Питома вага таких звернень склала майже 44% (14 звернень) від загальної кількості заяв, що отримані митницею протягом січня-грудня 2018 року.

Також, значну кількість звернень складають питання пенсійного забезпечення колишніх працівників митниці, що пов’язано із набуттям чинності Законом України від 03.10.2017 №2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Питома вага таких звернень складає 28% (9 звернень) від кількості всіх звернень, що надійшли до митниці у 2018 році.

Інші 28% звернень містили питання: виплат по аліментам чи компенсації за невикористану щорічну відпустку звільненому працівнику за період вимушеного прогулу, надання копій  або повернення оригіналів документів, продовження строку перебування тимчасово ввезеного товару (цирковий реквізит) на митній території України, а також окремі  кадрові питання, пов’язані із працевлаштуванням на вакантні посади.

На даний час всі 32 звернення розглянуто, заявникам вчасно надано вичерпні роз’яснення згідно з діючим законодавством.

Скарг, як у звітному періоді, так і у відповідному періоді минулого року не надходило.

Серед загальної кількості звернень, отриманих митницею  протягом поточного року 5 звернень повернуто авторам, як такі, що не відповідають вимогам  частини сьомої  ст.5  Закону України «Про звернення громадян» (зі змінами та доповненнями).

Повторних, неодноразових, колективних, від жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України від громадян протягом січня – грудня 2018 року не було.

Звернення від ветеранів військової служби та праці, інвалідів, непрацездатних осіб, а також осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС, багатодітних сімей, одиноких матерів та інших громадяни, які потребують соціального захисту не надходило.