Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У лютому 2021 року до Головного управління ДПС у Донецькій області надійшло на розгляд 15 запитів на публічну інформацію

, опубліковано 09 березня 2021 о 14:23

У лютому 2021 року до Головного управління ДПС у Донецькій області (далі – ГУ ДПС) надійшло 15 запитів на отримання публічної інформації, що на 5 запитів або 50% більше, ніж у січні 2021 року (10).

Проведений аналіз статусу запитувачів засвідчив, що протягом звітного місяця лише  фізичні особи виявили бажання скористатись правом на отримання публічної інформації.

Найбільш популярною тематикою в надісланих запитах були питання щодо надання копій документів податкової та правової галузі, а саме заяв про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків, Положення про ГУ ДПС у Донецькій області та Положення про управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, тощо. Крім того, запитувачів цікавила інформація про бюджетні рахунки для сплати податків та єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, відкриті рахунки в банківських установах, кількість звернень ГУ ДПС до суду у звітному періоді та кількість укладених договорів заявників про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного страхування протягом 2019-2020 років.

За результатами розгляду надано інформацію на 12 запитів, відмовлено в задоволенні 3 запитів з підстав, визначених у статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон).

Нагадуємо, що запит на отримання публічної інформації може бути подано особисто або направлено на поштову адресу (87515, м. Маріуполь, вул. Італійська, буд. 59 з приміткою на конверті «Публічна інформація»), в усній формі за телефоном (0629) 47-00-37; факсом: (0629) 52-84-12.

Шановні запитувачі публічної інформації! Через тривале розповсюдження коронавірусної хвороби (COVID-19) на території країни Головне управління ДПС у Донецькій області звертається до вас із проханням: за можливості зменшить надходження паперових документів та використовуйте засоби електронного зв’язку, наприклад, спеціально визначену для цього електронну адресу – dn.publicinfo@tax.gov.ua.

Також у вас є можливість надсилати запити на отримання публічної інформації до ГУ ДПС за допомогою приватної частини сервісу ДПС «Електронний кабінет» (меню «Листування з ДПС») з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС. Звертаємо увагу, що запит необхідно надсилати у форматі pdf (обмеження 2 МБ).