Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні 2021 року до Головного управління ДПС у Донецькій області надійшло на розгляд 10 запитів на публічну інформацію

, опубліковано 08 лютого 2021 о 09:30

За січень 2021 року до Головного управління ДПС у Донецькій області (далі – ГУ ДПС) надійшло 10 запитів на отримання публічної інформації, що на 3 запити або 30% більше, ніж у грудні минулого року (7).

           Проведений аналіз статусу запитувачів засвідчив, що протягом звітного місяця найбільша кількість запитів надійшла від фізичних осіб (8), у тому числі 3 запити направлено іншими розпорядниками інформації. Два запити на публічну інформацію надійшли від юридичних осіб, один з яких направлено за належністю іншим органом виконавчої влади.

           У першому місяці поточного року запитувачі виявили бажання отримати копії документів про взяття на облік установи, документу, на підставі якого було відкрито виконавче провадження про стягнення коштів. Також запитувачів цікавила інформація щодо утворення та діяльності ГУ ДПС у Донецькій області як юридичної особи публічного права, розрахункових рахунків зазначеної установи, про кількість фізичних осіб-підприємців, які здійснювали підприємницьку діяльність на території Донецької області, щодо наявності/відсутності фактів закупівлі Головним управлінням ДПС у Донецькій області транспортних засобів протягом 2019-2020 років тощо.

За результатами розгляду задоволено 9 запитів на отримання публічної інформації, відмовлено в задоволенні одного запиту з підстав, визначених у статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон).

            Нагадуємо, що запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам Закону та обов’язково містити такі реквізити: прізвище, власне ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку (якщо такий є); загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит на інформацію, якщо запитувачу це відомо; підпис і дату за умови подання письмового запиту на інформацію.

Запит на отримання публічної інформації може бути подано особисто або направлено на поштову адресу (87515, м. Маріуполь, вул. Італійська, буд. 59 з приміткою на конверті «Публічна інформація»), в усній формі за телефоном (0629) 47-00-37; факсом: (0629) 52-84-12.

Але у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу COVID-19 на території регіону ГУ ДПС звертається до запитувачів з проханням за можливості зменшити надходження паперових документів та використовувати засоби електронного зв’язку, наприклад, спеціально визначену для цього електронну адресу – dn.publicinfo@tax.gov.ua.

Також запитувачі мають можливість надсилати запити на отримання публічної інформації до ГУ ДПС за допомогою приватної частини сервісу ДПС «Електронний кабінет» (меню «Листування з ДПС») з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС. Звертаємо увагу, що запит необхідно надсилати у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

         Шановні запитувачі публічної інформації, використовуйте зручні та безпечні способи комунікації з Головним управлінням ДПС у Донецькій області!