Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У грудні 2020 року до Головного управління ДПС у Донецькій області надійшло на розгляд 7 запитів на публічну інформацію

, опубліковано 06 січня 2021 о 08:56

У грудні 2020 року до Головного управління ДПС у Донецькій області (далі – ГУ ДПС) надійшло 7 запитів на отримання публічної інформації, що на один запит менше, ніж у листопаді поточного року (8).

В розрізі категорій запитувачів найбільше запитів надійшло від фізичних осіб (6 запитів), у тому числі органами виконавчої влади направлено за належністю до ГУ ДПС як розпорядника інформації 4 запити на публічну інформацію від одного і того ж запитувача. Один запит направлено на розгляд юридичною особою.

За результатами розгляду задоволено 6 запитів на отримання публічної інформації, відмовлено в задоволенні одного запиту з підстав, визначених у статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

У звітному місяці запитувачі виявили бажання отримати інформацію про чисельність фізичних осіб-підприємців, які здійснювали підприємницьку діяльність протягом 2019 і 2020 років, а також копії документів, зокрема податкових вимог про сплату податкового боргу.

Шановні запитувачі! Нагадуємо, що запит на отримання публічної інформації може бути подано згідно з правилами внутрішнього трудового розпорядку особисто або на поштову адресу (87515, м. Маріуполь, вул. Італійська, буд. 59 з приміткою на конверті «Публічна інформація»), в усній формі за телефоном (0629) 47-00-37; факсом: (0629) 52-84-12.

  Але у зв’язку з розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19 на території регіону ГУ ДПС звертається до запитувачів з проханням за можливості зменшити надходження паперових документів та використовувати засоби електронного зв’язку, зокрема електронну пошту (спеціально визначену для цього електронну адресу dn.publicinfo@tax.gov.ua) або сервіс «Електронний кабінет».

Отже, запитувачі мають можливість надіслати запити на отримання публічної інформації до ГУ ДПС за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини сервісу «Електронний кабінет» з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС. Звертаємо увагу, що запит необхідно надсилати у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

         Шановні запитувачі публічної інформації, будьте свідомими та зайвий раз не наражайте на небезпеку себе та оточуючих! Використовуйте зручні та безпечні способи комунікації з Головним управлінням ДПС у Донецькій області!