Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У листопаді 2020 року до Головного управління ДПС у Донецькій області надійшло на розгляд 8 запитів на публічну інформацію

, опубліковано 03 грудня 2020 о 16:51

З метою реалізації права юридичних та фізичних осіб на доступ до публічної інформації, забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності Головним управлінням ДПС у Донецькій області (далі – ГУ ДПС) забезпечено розгляд запитів з проханням надати публічну інформацію в рамках вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон).

Так, протягом листопада 2020 року до ГУ ДПС надійшло 8 запитів на отримання публічної інформації, що на 2 запити менше, ніж у жовтні поточного року (10).

Проведений аналіз статусу запитувачів свідчить, що в розрізі категорій запитувачів 7 запитів (87,5%) надійшло від фізичних осіб та один запит (12,5%) –від юридичної особи.

Запитувачі звертались з проханням надати відомості про реєстраційні дані платників податків, суми сплачених та нарахованих податків, наявність заборгованості, реквізити рахунків, копій документів та інше.

За результатами розгляду задоволено 75% запитів на отримання публічної інформації, що надійшли протягом листопада. Два запити направлено за належністю до інших розпорядників інформації.

          Звертаємо увагу запитувачів на відповідність оформлення запиту на отримання публічної інформації вимогам Закону та обов’язкову наявність таких реквізитів: прізвище, власне ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку (якщо такий є); загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит на інформацію, якщо запитувачу це відомо; підпис і дату за умови подання письмового запиту на інформацію.

 

Нагадуємо, що запит на отримання публічної інформації може бути подано згідно з правилами внутрішнього трудового розпорядку особисто або на поштову адресу (87515, м. Маріуполь, вул. Італійська, буд. 59 з приміткою на конверті «Публічна інформація»), в усній формі за телефоном (0629) 47-00-37; факсом: (0629) 52-84-12.

Разом з тим, через розповсюдження коронавірусу COVID-19 на території всієї держави, у тому числі і Донецької області ГУ ДПС звертається до запитувачів з проханням за можливості зменшити надходження паперових документів та використовувати засоби електронного зв’язку, зокрема електронну пошту (спеціально визначену для цього електронну адресу dn.publicinfo@tax.gov.ua) або Електронний кабінет.

Отже запитувачі мають можливість надіслати запити на отримання публічної інформації до ГУ ДПС за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини сервісу «Електронний кабінет» з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС. Звертаємо увагу, що запит необхідно надсилати у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

         Шановні запитувачі публічної інформації, будьте свідомими та зайвий раз не наражайте на небезпеку себе та оточуючих! Використовуйте зручні та безпечні способи комунікації з Головним управлінням ДПС у Донецькій області!