Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше мільярду гривень земельного податку та оренди сплачено у 2019 році платниками Донеччини

, опубліковано 20 січня 2020 о 10:13

Плата за землю – це обов`язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Переважну частину надходжень цього податку у 2019 році отримано від юридичних осіб – власників землі та землекористувачів, які перерахували 970 млн грн земельного податку та орендної плати. Натомість, фізичні особи перерахували за землі Донеччини 174 млн гривень.

Загалом, власники та орендарі земельних ділянок Донецького регіону у 2019 році спрямували у розпорядження територіальних громад додатково майже 240 млн гривень. А в цілому сплачена за минулий рік сума податку перевищує 1,1 млрд гривень.

Основними факторами зростання надходжень плати за землю стала ефективна співпраця з органами місцевого самоврядування з питань як  належного контролю за використанням наявних земель, так і спільна робота щодо виявлення випадків «тіньової» оренди і, таким чином, збільшення бюджетних надходжень за рахунок легалізації земельних відносин.