Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: до бюджету надійшло більше 102 млн грн податку на нерухомість

, опубліковано 21 січня 2020 о 12:22

За 2019 рік Головним управлінням ДПС у Донецькій області до місцевих бюджетів забезпечено надходження 102,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (так званий податок на нерухомість), що на 18 млн грн більше, ніж за відповідний період 2018 року.

Нагадаємо, що платниками цього податку є всі власники приватної та комерційної нерухомості, незалежно від того, є вони резидентами чи ні. Якщо один об’єкт знаходиться в пайовому співволодінні відразу кількома особами, податок нараховується кожному в процентному співвідношенні його частки (іншими словами – по належному метражу). Оподаткуванню підлягають всі квартири площею більше 60 кв.м, приватні будинки – понад 120 кв.м, і якщо у власності і те, і інше – 180 кв.метрів. Разом з тим, податок сплачується лише за ту площу, яка перевищує пільгову.

Ставки та пільги з податку встановлюються органами місцевого самоврядування.

ГУ ДПС у Донецькій області нагадує, що в поточному році податок на нерухомість сплачується за об`єкти, що були у володінні в 2019 році, ставка податку не перевищує 1,5% розміру мінімальної зарплати, що була встановлена законом на 01 січня 2019 року, за 1 кв.м бази оподаткування, або 62,60 грн за 1 кв.метр (4173 х 1,5%).