Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Добропільської ДПІ проводять інформаційні зустрічі з платниками податків

опубліковано 24 липня 2024 о 11:28

Податківці Добропільської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області під час проведення інформаційних зустрічей та тренінгів з платниками податків акцентують увагу на актуальних питаннях щодо застосування норм податкового законодавства.

Зокрема, про дотримання трудового законодавства – офіційне оформлення працівників та легальна виплата заробітної плати найманим працівникам. При цьому акцентували увагу, що перш за все необхідно укласти з найманим працівником трудову угоду (контракт, договір) у письмовому вигляді, видати наказ чи розпорядження про прийняття працівника на роботу та повідомити про це територіальний орган Державної податкової служби за місцем обліку платника єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок).

Проінформували громадян про необхідність сплати податків: податку на нерухоме майно, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання та недопущення податкового боргу. У разі наявності податкового боргу, сума якого перевищила 3060 гривень, податковий орган вручає податкову вимогу та застосовує заходи стягнення податкового боргу. Окрім того, майно боржника передається в податкову заставу. Тож платники із сумою боргу до 3060 гривень, які не отримали податкової вимоги, можуть навіть і не знати про його наявність та накопичувати борг за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків.

Нагадали про переваги використання сервісу «Електронний кабінет» або мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких платники податків можуть самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів та не накопичувати податкові борги.

Ще податківці проінформували платників податків про суми єдиного податку та єдиного внеску у 2024 році, які визначаються у відсотках від  прожиткового мінімуму для працездатних осіб або від мінімальної заробітної плати. Зокрема, на місяць сума єдиного податку для І групи складає 302,80 грн, для ІІ групи - 1420,00 грн, а мінімальний страховий внесок з єдиного внеску з січня 2024 року – 1562,00 грн, з квітня 2024 року – 1760,00 гривень.

Звернули увагу платників податків, що для зручності у Центрі обслуговування платників є кабінет платника для обслуговування (надання консультацій) з доступом до мережі інтернет з комп’ютерною технікою та встановленим програмним забезпеченням для подання документів в електронній формі.

За отриманням усних консультацій з надання адміністративних послуг та практичної допомоги щодо подачі декларації в електронному вигляді та з питань роботи по використанню електронних сервісів від ДПС платники можуть звернутись до фахівців ЦОП Добропільської ДПІ за адресою: м. Добропілля, пров. Європейський, б.4. Контактні телефони: +38(062)772-88-74, +3(097)6705206.

Звертаємо увагу, що запроваджено дистанційний запис для отримання послуг в Добропільській ДПІ – Електронну чергу. Щоб здійснити попередній запис необхідно звернутись до Контакт-центру ДПС за тел.: 0-800-501-00-7 (підменю – 6).

Отримуйте якісні послуги у зручний для Вас час.