Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати витяг з реєстру платників ПДВ?

опубліковано 13 травня 2024 о 10:12

В приміщенні Центру обслуговування платників Покровської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області нещодавно відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питання отримання витягу з реєстру платників податку на додану вартість (далі – Реєстр). На запитання платників податків відповідав головний державний інспектор Покровської ДПІ Людмила Іваницька.

Фахівець повідомила, що відповідно до пункту 183.11 статті 183 розділу V Податкового кодексу України та розділу VII Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України 14.11.2014 за №1130 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.11.2014 за №1456/26233 (далі – Положення №1130) платник податку на додану вартість може подати  Запит  про  отримання витягу з реєстру платників податку на додану вартість за формою №1-ЗВР (далі – Запит №1-ЗВР) до контролюючого органу за основним місцем обліку платника в один із таких способів: 

·         безпосередньо до контролюючого органу особисто платником податку на додану вартість або представником платника; 

·         надіслати поштою; 

засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».
Підкреслила, що запит №1-ЗВР  подається згідно з додатком 8  Положення №1130. Усі розділи запиту підлягають заповненню. 

У запиті зазначаються критерії пошуку відомостей з Реєстру (індивідуальний податковий номер платника ПДВ або податковий номер платника податків), а також вказується спосіб отримання витягу з Реєстру (поштою або безпосередньо в контролюючому органі). Запит обов’язково повинен бути підписаний заявником iз зазначенням дати.

Адміністративна послуга надається безоплатно.

Строк надання адміністративної послуги – протягом двох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту. Витяг діє до внесення змін до Реєстру.

Звернула увагу, що запроваджено дистанційний запис на отримання послуг в Покровській ДПІ – Електронну чергу. Для запису необхідно звернутися до Контакт – центру ДПС за телефоном: 0-800-501-00-7 (підменю 6 – записатись в електронну чергу).

Під час «гарячої лінії» платники податків отримали вичерпні відповіді на всі питання.