Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основні аспекти використання РРО, ПРРО від ДПС - актуальна тема роз’яснень для новостворених ФОП

, опубліковано 02 лютого 2024 о 15:33

Одним з пріоритетних напрямків роботи Слов’янської ДПІ є проведення масово-роз’яснювальної роботи серед платників податків. Так, на постійній основі проводяться зустрічі з новоствореними фізичними особами – підприємцями.

Нещодавно, була проведена така зустріч, під час якої в.о. завідувача сектору з надання адміністративних та інших послуг Слов’янської ДПІ Ольга Лоіш звернула увагу новостворених ФОП на законодавчі норми, які регулюють питання застосування РРО/ПРРО та порядок реєстрації РРО/ПРРО, на поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Під час спілкування з платниками фахівчиня вкотре акцентувала увагу на необхідність обов’язкової реєстрації РРО/ПРРО суб’єктам господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції. Звернула увагу на переваги застосування ПРРО, серед яких: можливість використання безкоштовного програмного забезпечення від ДПС; необмежений термін використання; можливість відправляти фіскальні чеки покупцям в електронному вигляді; швидка реєстрація та встановлення програмного забезпечення безпосередньо на сайті ДПС; автоматичне формування Z-звіту.

На закінчення зустрічі податківиця проінформувала присутніх щодо зручних сучасних податкових сервісів та наголосила, що найпопулярнішим в умовах сьогодення податковим електронним сервісом є Електронний кабінет, який забезпечує безконтактні засоби взаємодії платників податків та ДПС з використанням сучасних інформаційних технологій та надає можливість, навіть у період дії воєнного стану, реалізувати свої права та обов’язки у сфері оподаткування в режимі онлайн.

 

Нагадуємо, що за отриманням усних консультацій з надання адміністративних послуг та практичної допомоги щодо використання електронних сервісів від ДПС платники податків можуть звернутися до фахівців ЦОП Слов’янської ДПІ за адресою: м. Слов’янськ, площа Соборна, 3, а також за телефоном: 095-501-33-54. 

 

Крім того, платники податків мають можливість звернутись до Контакт-центру ДПС (0800501007) щоб здійснити попередній запис до ЦОП, та визначити зручні дату і час візиту.