Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова Донеччини на «гарячому» зв’язку з платниками стосовно РРО

опубліковано 20 вересня 2023 о 09:37

Податкова служба Донеччини продовжує роз’яснення для платників  Донецького регіону щодо останніх податкових новацій, що стосуються роботи із використанням реєстраторів розрахункових операцій.

Сьогодні головний державний інспектор відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Ірина Балабко провела тематичні сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».

Під час консультування підприємцям роз’яснено основні норми Закону України від 30.06.2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Також нагадали, що наразі обов’язковій фіскалізації розрахункових операцій підлягають фізичні особи-підприємці ІІ-ІV груп єдиного податку та підприємці загальної системи оподаткування, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платежів засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операцій з приймання готівки для виконання платіжної операції. 

Крім того, підприємців цікавило питання щодо відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Податківці Донеччини ще раз звертають увагу всіх платників податків, що ДПС відкрита до конструктивного діалогу з бізнесом і співпраці та використовує всі наявні канали комунікації для роз’яснення податкових новацій та надання фахової допомоги платникам податків.