Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хто має повідомити контролюючі органи про відкриття/закриття електронних гаманців платників податків?

, опубліковано 10 березня 2023 о 11:29

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що після набрання чинності змін, внесених Законом N 2888, обов’язок надсилати до контролюючих органів повідомлення про відкриття/закриття рахунків платників податків виникає не лише у банків та інших фінансових установ, а і у небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей (згідно п. 69.2 ст. 69 Податкового Кодексу).

Емітенти електронних грошей зобов’язані надіслати повідомлення про відкриття або закриття електронного гаманця платника податків – юридичної особи (резидента і нерезидента), у тому числі відкритого через його відокремлені підрозділи, чи самозайнятої фізичної особи до контролюючого органу, в якому обліковується платник податків, у день відкриття/закриття рахунку/електронного гаманця.

Порядок подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів затверджений наказом Міністерства фінансів України від 18.08.2015 N 721 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 04.09.2015 за N 1058/27503 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1058-15#Text).