Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Донеччини надає практичну допомогу з питань декларування доходів

, опубліковано 10 березня 2023 о 11:28

Кампанія декларування-2023 триває і Головне управління ДПС у Донецькій області на містах, де це можливо, забезпечує інформаційну підтримку з цих питань.

Так, у Центрі обслуговування платників Мирноградської ДПІ податківці надають консультаційну та практичну допомогу платникам податків при заповненні і поданні декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2022 році.

Нагадуємо - кампанія декларування стартувала з 1 січня 2023 року. Фізичні особи зобов’язані самостійно обчислити суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, які підлягають сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року.

Відтак, подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи повинні ті громадяни, які протягом звітного року отримували доходи від фізичних осіб, а не від податкових агентів. Це можуть бути доходи, отримані від продажу рухомого або нерухомого майна, або ж надання його в оренду, виконання певних робіт, за які отримали плату, дохід у вигляді отриманих спадщини чи подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, а також іноземні доходи тощо.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадян працюють електронні сервіси ДПС. Так, в Електронному кабінеті у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» можна сформувати декларацію про майновий стан і доходи та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т.ч. для використання права на податкову знижку. 

При складанні декларації в Електронному кабінеті здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Подати декларацію про майновий стан громадянам необхідно до 1 травня 2023 року. Від задекларованого доходу потрібно сплатити ПДФО у розмірі 18% та військовий збір – 1,5 відсотка.