Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Довідку-підтвердження статусу резидента можна буде отримати онлайн

опубліковано 15 листопада 2022 о 09:25

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області  повідомляє, що Мінфін наказом від 19.08.2022 №248 затвердив форму Довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів та Порядок підтвердження цього статусу.

Надання Довідки або підтвердження статусу податкового резидента України на документах за спеціальними формами, затвердженими іноземними компетентними органами, здійснюватиметься безоплатно на підставі Заяви платника податків за формою, наведеною у додатку до цього Порядку.

Заява подається платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органом за основним місцем обліку, а у разі подання Заяви на отримання Довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання, - до будь-якого контролюючого органу. Заяву за вибором платника податків може бути подано засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених розділом ІІ ПКУ.

Довідка або обґрунтування відмови у її видачі видається за підписом керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи) протягом десяти календарних днів з дати отримання Заяви.

Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету з дотриманням вимог, встановлених розділом ІІ ПКУ.       

 

#РазомМиСила