Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більш, ніж на 42 млн грн збільшились надходження від власників нерухомості Донеччини

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 10:05

З початку 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 127,8 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 50%, або на 42,3 млн грн  перевищує надходження минулого року.

Більше третини від усіх надходжень податку на нерухоме майно по Донецькій області забезпечили платники м. Маріуполя, їх цьогорічний внесок вже склав більше 49,4 млн гривень.

За дев’ять місяців 2021 року юридичні особи вже сплатили 85,6 млн грн, в тому числі 35,6 млн грн надійшло від платників-юридичних осіб м. Маріуполя.

Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-вересень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно на 8,8 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року, сплативши 42,2 млн грн, з них майже 13,8 млн грн – це сплата податку за нерухомість, яка перебуває у власності мешканців м. Маріуполя.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, підлягає сплаті протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення від органів ДПС. Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою або квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв метрів, і будинків - більше 120 кв метрів. У випадку наявності об’єктів різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв метрів.

 

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot