Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! На Донеччині активізувалось телефонне шахрайство!

, опубліковано 12 жовтня 2021 о 10:03

Останнім часом випадки телефонного шахрайства почастішали, а жертвами аферистів стають не лише люди похилого віку, але і представники молодого покоління. Зловмисники дуже винахідливі та постійно придумують нові схеми обману. Вмить визначити шахрая складно. І якими б обізнаними не були люди, частенько вони стають жертвами вимагачів і віддають їм великі суми. Найчастіше телефонні шахраї працюють групами, нерідко серед них є люди, що відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Шахрай може назватися будь-ким: працівником банку, працівником НБУ, пенсійного фонду, фіскальної служби, працівником поліції, працівником комунальних служб, працівником мобільного оператора, покупцем вашого товару тощо.

Управління з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Донецькій області попереджає суб’єктів господарської діяльності, що з початку осені активізувались телефонні шахраї, які здійснюють дзвінки з месенджерів «Viber», «WhatsAhh» та ін. від імені керівників різних структурних підрозділів ГУ ДПС у Донецькій області з проханнями чи з вимогами щодо перерахування на розрахункові рахунки, кредитні картки або сплату готівкових коштів на різноманітні потреби.

Вкотре наголошуємо, що посадові особи ГУ ДПС у Донецькій області ні в якому разі не здійснюють подібні звернення, тим більше, предметом обговорення не може бути вимоги щодо переведення коштів. Відомство діє ВИКЛЮЧНО в межах чинного законодавства та повноважень і ні дзвінків, ні запрошень «для вирішення питань» від імені керівництва надходити не може! Усі ці дії – незаконні та мають ознаки шахрайства!

 

Шановні платники! Будьте обачливими - у разі отримання інформації про такі пропозиції, або вчинення противоправних дій працівниками податкової служби Донецької області, повідомляйте підрозділ Національної поліції за номером телефону «102» або вирушайте до найближчого відділення, зібравши всі докази факту шахрайства.