Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Автовласники Донеччини сплатили 1,3 млн грн транспортного податку

, опубліковано 27 липня 2021 о 09:54

За перше півріччя 2021 року власники елітних та дорогих автомобілів Донецького регіону сплатили до місцевих бюджетів 1,3 млн грн транспортного податку.

Податкова Донеччини нагадує, що транспортний податок 100-відсотково зараховується до місцевих бюджетів. Згідно з законодавством України транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку – 25 тисяч гривень на рік за одне таке авто.

Що стосується фізичних осіб – власників дорогих авто, то вони отримують податкові повідомлення – рішення про сплату транспортного податку за місцем його реєстрації, з терміном сплати протягом 60 днів з дня його вручення. Довідково - бюджетні рахунки для сплати податків, зокрема, транспортного податку з фізичних осіб, можна звірити на офіційному порталі ГУ ДПС у Донецькій області за наступним посиланням: https://dn.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot